Food

Passende informatie-oplossingen in Food

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Food: veranderende consumptiepatronen zorgen voor complex supply netwerk 

De wereldbevolking groeit de komende jaren naar 9 miljard. Hierdoor neemt mondiaal de vraag naar voeding enorm toe. Verbetering van leefomstandigheden in ontwikkelende economieën veranderen diëten in de richting van proteïne rijke producten en verwerkte voeding. Maar ook in Westerse landen veranderen consumptiepatronen. Grondstoffen en voedingsproducten worden wereldwijd verhandeld. De supply chain wordt meer en meer een supply netwerk waarin de complexiteit toeneemt en de beheersbaarheid moeilijker wordt.

Hoge verwachtingen rondom voedselveiligheid, gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit 

Anderzijds zijn de verwachtingen van consumenten op het gebied van voedselveiligheid, gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit hoog. Door toenemende wet- en regelgeving en afgenomen consument-vertrouwen wordt naast Supply Chain Performance het nemen van verantwoordelijkheid (Responsibility) als ketenpartner steeds belangrijker. De ontwikkelingen brengen een potentiële (export)groei voor de Nederlandse voedingsindustrie met zich mee, maar vragen ook om nieuwe regelgeving, nieuwe standaarden, testmethodes en certificatie

De Food sector staat voor verschillende uitdagingen:

  • Grip houden op internationale logistieke productstromen;
  • Borgen van de kwaliteit en gezondheid van producten;
  • Risico’s beheersbaar maken;
  • Globale supply netwerken managen of regionale gesloten ketens organiseren;
  • Transparantie en herkenbaarheid van de producent en herkomst van de grondstoffen;
  • Verminderen van voedselverspilling;
  • Aantoonbaar duurzame productieketens opzetten;
  • Crisismanagement rondom incidenten

Download het whitepaper

Belang van data-uitwisseling en informatiemanagement in Food sector neemt toe 

De ontwikkelingen en uitdagingen in de sector benadrukken de behoefte aan optimale data-uitwisseling en adequaat informatiemanagement in de Food sector. De inzet van informatie systemen ondersteunt het verzamelen en analyseren van data en het ontsluiten van informatie die nodig is om het logistieke en productieproces te managen. Een optimale informatie voorziening maakt bijvoorbeeld monitoren van productkwaliteit in de keten, het beheren en delen van kennis over wet en regelgeving en het benchmarken van ketenprestaties of marktinformatie mogelijk. Inzet van technologie en ICT dragen bij aan passende oplossingen voor de uitdagingen in Food.

Q-ray: passende informatie-oplossingen in Food met kennis van je business 

Met een standplaats in Wageningen bevindt Q-ray zich in het kenniscentrum van de Food sector. Q-ray richt zich met haar ICT services en solutions op het adviseren en ontwikkelen van passende oplossingen voor organisaties in Food. Wij zijn ervaren in het ontwikkelen van informatie systemen voor zowel je interne organisatie als business-to-business en business-to-consumer toepassingen. Behalve web-applicaties biedt Q-ray ook mobiele oplossingen en oplossingen voor optimale berichtenuitwisseling. Q-ray is solution provider van GS1 en Frug I Com en lid van de Food Valley Society.

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies