Risicoanalyse tool

Zicht op de gehele voedselketen

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Risicoanalyse tool: risico’s managen in Agro, Food, Feed en Flowers

De voedselketen loopt van ‘grond tot mond’ en van ‘boer tot bord’. En hij is doorspekt met risico’s. In de keten zijn stakeholders als telers, producenten, voedingsindustrie, distributiebedrijven, detailhandel en retailers actief. Door toename in wereldwijd inkopen van grondstoffen en door uitbesteding aan specialistische partijen zijn de supply chain risico’s alleen maar toegenomen. Dat maakt het beheersbaar maken van risico’s en het acteren in geval van incidenten tot een complex en dynamisch proces.

Krijg grip op een voedselveilige supply chain
met de Rapid Alerts App

Download de gratis RASFF app om altijd op de hoogte te zijn van Food en Feed safety incidenten 

Download on the app storeDownload on the play store

Alert en bewust van ‘boer tot bord’ dankzij risicomanagement

Risicomanagement is in de huidige situatie bij bedrijven en ketens vaak statisch geïmplementeerd. Het is gebaseerd op kwaliteitshandboeken, procedures, processen en critical control points. De problematiek rondom risicomanagement is echter het tegenovergestelde: dynamisch en globaal. Onderlinge relaties tussen risico’s kunnen elkaar versterken, en de daaruit voortvloeiende incidenten kunnen leiden tot enorme kosten. Risicoanalyse tools voorkomen dat incidenten uit de hand lopen.

Een risicoanalyse tool ondersteunt het managen van risico’s: 

  • Brengt kritische punten gestructureerd en volgens de juiste prioriteit in beeld
  • Stelt beheersmaatregelen op 
  • Definieert procedures en werkinstructies 
  • Houdt alle stakeholders in de keten alert en bewust

Laat slimme inzet van IT waarde toevoegen voor je organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies
ICT_Solutions_18.jpg

Q-ray maakt collectief risicomanagement mogelijk

Q-ray heeft ervaring in het opzetten van risicoanalyse tools voor verschillende specifieke business cases. In samenwerking met het Kwaliteit-Controle Bureau (KCB) is een tool ontwikkeld waarmee op basis van risicoprofielen van bedrijven een risico gebaseerd inspectieproces wordt aangestuurd. In samenwerking met GMP+ International is een tool voor kennis rondom risicomanagement en een monitoring-tool ontwikkeld. Met Food Compass ontwikkelde Q-ray een risicomanagement tool voor residuen van gewasbeschermingsmiddelen en groenten en fruit.

Wij adviseren je graag over het opzetten en realiseren van risicoanalyse tools voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor advies of meer informatie over diverse ICT oplossingen.

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies