Portalen

Optimaal communiceren en kennis delen met leden

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Portalen: toegang tot informatie en interactie in Agro, Food, Feed en Flowers

Als (branche)organisatie ontwikkel je vaak collectief kennis en kunde rondom thema’s als voedselveiligheid, kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Deze kennis en kunde wil je ook delen. Daarnaast wil je interactie tussen betrokkenen organiseren en ondersteunen.Optimaal communiceren en delen van informatie en kennis is voor organisaties met leden, deelnemers of producenten cruciaal in de toegevoegde waarde voor de achterban. Met vaak een klein secretariaat is dat op zijn minst een uitdaging. In kennisintensieve sectoren kan een portaal een enorme toegevoegde waarde bieden door het op juiste wijze clusteren en delen van informatie.

Hoe voegen portalen waarde toe aan je organisatie?

In het huidige ‘digitale tijdperk’ verwacht diezelfde achterban simpelweg op ieder gewenst moment toegang te hebben tot de juiste informatie en antwoord te krijgen op vragen. Het kunnen personaliseren (filteren) van informatie in portalen is voor veel gebruikers een vereiste. Dit voorkomt een informatie overload en geeft focus op hetgeen wat er echt toe doet en die relevant voor hen is. Portalen maken dit mogelijk.Het portaal kan uitgroeien tot een ‘digitale werkplek’. Zo ontstaat een virtuele omgeving die naast delen van kennis en ondersteunen van interactie een verdere integratie met de processen van de achterban mogelijk maakt. Met specifieke applicaties en door structuur aan te brengen in informatie komen relevante toepassingen beschikbaar voor de gebruikers. Op het hoogste niveau smelten berichtenuitwisseling, collaboratie en complexe applicaties met elkaar samen. Een geïntegreerd portaal is daarbij een belangrijk hulpmiddel. De complexiteit en date mate waarin portalen processen ondersteunen hangt natuurlijk volledig af van de waarde die het portaal moet toevoegen aan jouw organisatiedoelstellingen.

Laat slimme inzet van IT waarde toevoegen voor je organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies

Q-ray

Q-ray heeft ervaring in het opzetten van portalen voor verschillende specifieke business cases in de sectoren Agro, Food, Feed & Flowers.

Groenten- en fruitsector: met het  GroentenFruit Huisontwikkelde Q-ray een portaal rondom voeding & gezondheid, voedselveiligheid & kwaliteit, markt & statistiek en logistiek en ICT voor de groenten en fruit sector. Behalve het weergeven van content, nieuws en agenda ondersteunt het portaal ook het opvragen van bijvoorbeeld normen van residuen. Voor het berekenen van ARfD waardes is een webservice voorhanden waarmee bijvoorbeeld laboratoriumsystemen zonder tussenkomst van mensen gegevens kunnen ophalen.

Veevoedergrondstoffen: het GMP+ portaal bevat voor grondstoffen en veevoeder bedrijven kennis over risico’s en beheersmaatregelen in feed. Daarnaast kunnen gebruikers elektronisch data insturen van analyseresultaten en krijgen ze vervolgens elektronisch feedback op het al of niet overschrijden van normen. Dergelijke toepassingen integreren dit portaal dus in de processen van de deelnemende bedrijven.

Wij adviseren je graag over het opzetten en realiseren van een portaal voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor advies of meer informatie over diverse ICT oplossingen.

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies