Kwaliteitsmanagementsystemen

Grip op de gehele versketen

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Kwaliteitsmanagement: inzicht in productkwaliteit

Kwaliteitsmanagement is van groot belang in versketens. Om te garanderen en te borgen dat een product door de gehele keten de gewenste kwaliteit oplevert is monitoring cruciaal. Hoe later in de keten problemen worden geïdentificeerd en opgelost, hoe moeilijker (en vaak duurder) het wordt om haperingen in de supply chain en keten-faalkosten te minimaliseren of klachten en terugroepacties te voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende inzicht hebt in de productkwaliteit, maar ook in de aspecten die de kwaliteit beïnvloeden en de maatregelen om kwaliteit te borgen? Hoe krijg je grip? Kwaliteitsmanagementsystemen helpen je daarbij.

Kwaliteits

Verbind ketenpartners met kwaliteitsmanagementsystemen

Kwaliteitsmanagement gaat om méér dan alleen procedures en werkinstructies. Actief monitoren van kwaliteit, signaleren van afwijkingen en analyseren van data maakt partners samen verantwoordelijk voor kwaliteit, zichtbaarheid en efficiëntie in de gehele versketen. Het op een betrouwbare manier verzamelen van de juiste data is hierbij randvoorwaarde. Goede kwaliteitsmanagementsystemen zijn hierbij onontbeerlijk

Kwaliteitsmanagement is organisatie-overstijgend. Vooral in internationale supply chains met veel schakels en transporten tussen productielocaties en handelslocaties is dataverzameling een uitdaging. Hoe breng je data in verband met elkaar? Hoe ga je om met verschillende definities en doelen? En op welke manieren kun je data analyseren

Q-ray: managen van kwaliteit in AgroFood, Feed, Flowers

Met de kwaliteitsmanagementsystemen van Q-ray verzamel je data gericht en efficiënt, ook op locaties waar geen internetverbinding is. Het proces van dataverzameling wordt optimaal ondersteund via apps en webapplicaties. De data wordt centraal opgeslagen en rapportages en analyses kunnen worden gemaakt en gedeeld met interne medewerkers of leveranciers en afnemers. Een leveranciersbeoordeling of productevaluatie is eenvoudig gemaakt. Kwaliteitsmanagement verbreden naar de gehele keten betekent betere:

  • Zichtbaarheid: identificeer problemen vroegtijdig, voordat het dure incidenten worden
  • Traceerbaarheid: begrijp de bron van kwaliteitsproblemen in de supply chain
  • Samenwerking: ketenpartners begrijpen mogelijke risico’s en komen tijdig in actie
  • Winstgevendheid: verklein financiële risico’s en verbeter efficiëntie in de keten

Hoe ziet kwaliteitsmanagement er voor jouw organisatie uit?

Ontvang vrijblijvend advies
ICT_Solutions_24.jpg

Fresh Quality Management platform

Met het Fresh Quality Management platform biedt Q-ray een optimale oplossing voor het managen van kwaliteit in fresh supply chains. Onze kwaliteitsmanagement software is met succes ingezet bij ketenorganisaties in groenten & fruit en bloemen. Dit systeem wordt door Q-ray onder de merknaam Tradle op de markt gebracht. Wij adviseren je graag over het inzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem in jouw organisatie. Neem contact met ons op voor advies of meer informatie over diverse ICT oplossingen.


Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies