Kennissystemen

Kennis delen van teler tot transporteur

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Kennissystemen: structureren, beheren en delen van groene kennis

Agro, Food, Feed en Flowers zijn kennisintensieve sectoren. Of je nu actief bent in de sierteelt, de fruithandel of in de levensmiddelenproductie, kennis is noodzakelijk om je werk te doen. Als het gaat om wet- en regelgeving is het een uitdaging om de wijzigingen te volgen, maar vooral ook om het toegankelijk en praktisch toepasbaar te maken voor je organisatie en achterban.

De spelregels van de internationale productie- en handelsketen zijn uitgebreid, complex en dynamisch. Denk aan Europese en nationale wetgeving, etiketteringsregels, hygiëneverordening, GlobalG.A.P., BRC, toegelaten gewasbeschermingsmiddelen, residunormen, douaneregels, taxonomische definities of veilingcodes. Telers, producenten, handelaren en transporteurs moeten allemaal op de hoogte blijven van veranderingen om te kunnen anticiperen en wijzigingen tijdig te kunnen implementeren. Kennissystemen ondersteunen je daarbij.

Doelgericht kennisdelen in Agro, Food, Feed en Flowers

Wet- en regelgeving, normen en andere spelregels worden vaak door de verantwoordelijke instanties in uitgebreide documenten ter beschikking gesteld. Met het eenvoudigweg publiceren van de relevante documenten op een website maak je het degenen die je wilt informeren erg moeilijk. Goed kennismanagement kent een aantal randvoorwaarden:

  • Een selectie, interpretatie en verrijking van de beschikbare informatie
  • Het behapbaar en toepasbaar maken van de informatie voor de juiste doelgroep
  • Betrokkenen op het juiste moment op de juiste manier informeren
  • Rekening houden met meertaligheid van de achterbanKennissystemen helpen je kennis toepasbaar te maken. Door gestructureerde opslag van data, efficiënte beheer-mogelijkheden, personalisatie en doelgericht delen van informatie kun je je achterban een omgeving bieden waar ze de informatie vinden die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen.

Verrijk jouw eigen sector met kennissystemen op maat

Ontvang vrijblijvend advies

Q-ray: kennissystemen die kennis toepasbaar en behapbaar maken

Q-ray heeft ervaring in het opzetten van kennissystemen in de sectoren Agro, Food, Feed & Flowers die gestructureerde kennis waarborgen.

Groenten- en fruitsector: zo bevat het Groentenfruit Huis portaal kennis rondom voeding & gezondheid, voedselveiligheid & kwaliteit, markt & statistiek en logistiek en ICT voor de groenten- en fruitsector.

Veevoedergrondstoffen en veevoederbedrijven: Het GMP+ portaal is een kennismanagement systeem dat kennis bevat voor grondstoffenhandelaren, veevoederbedrijven en andere stakeholders over risico’s en beheersmaatregelen in de Feed sector. 

Wij adviseren je graag over het inzetten van een kennismanagement systeem in jouw organisatie. Neem contact met ons op voor advies of meer informatie over diverse ICT oplossingen.

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies