Hosting & Exploitatie

Voor continuïteit van jouw business.

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Hosting & Exploitatie

Voor je organisatie en de continuïteit van je bedrijfsprocessen is een goed functionerend ICT systeem essentieel. Een optimale infrastructuur en professionele hosting is hiervoor een randvoorwaarde. Wij zorgen voor continuïteit van je informatievoorziening.

Hosting & exploitatie: altijd en veilig beschikken over ICT applicaties


Voor je organisatie en de continuïteit van je bedrijfsprocessen is een goed functionerend ICT systeem essentieel. Met onze hosting en exploitatie zorgen we ervoor dat je webapplicatie via een server in verbinding staat met internet. We zorgen voor een optimale infrastructuur en de juiste bandbreedte naar Internet die nodig is voor een optimale werking en beschikbaarheid van de systemen. Het is een bedrijfs-kritische activiteit die kennis en expertise vraagt. Vaak heb je als bedrijf deze expertise niet of onvoldoende in huis. Met professionele hosting en exploitatie kom je niet voor verrassingen te staan en kun je altijd en veilig beschikken over ICT applicaties.Q-ray: ervaren in hosting en exploitatie van web-applicaties


Q-ray heeft veel ervaring in hosting en exploitatie van web-applicaties. Voor de meeste klanten verzorgen we de beschikbaarheid en continuïteit van de applicaties via internet. We sluiten Service Level Agreements (SLA’s) af waarin we de afspraken en procedures vastleggen. Technische exploitatie houdt in dat we de hardware verzorgen (servers, verbindingen en backup systeem) om de applicaties en bijbehorende databases te laten functioneren en ontsluiten.

De service van Q-ray omvat onder andere:


  • Hosting in een professioneel data center
  • Internet verbinding met security (firewall) en noodstroom voorzieningen

  • Databasebeheer: pro-actief borgen van applicaties en databases
  • Dataveiligheid: het frequent maken van backups

  • Continuïteit in performance: afstemmen en monitoren op totale en beschikbare schijfruimte, CPU gebruik en automatische jobs
  • Beschikbaarheid en capaciteit: door inrichting en monitoring van de grootte van de database, fragmentatie en noodzakelijke opschoon-actiesKortom, de ICT applicaties van je organisatie zijn bij ons in goede handen. Hoe kunnen we je van dienst zijn?

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies