Case: portaal voor GroentenFruit Huis

De digitale werkplek in de groente- en fruitsector

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

Doelen
Hoe kun je als organisatie, die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector, een grote verscheidenheid aan data, informatie, applicaties en datastromen op een goede manier aan elkaar knopen? Met als doel dat de leden op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier en op basis van één centraal ‘loket’ toegang kunnen krijgen? Voor die vraag stond GroentenFruit Huis. 

GroentenFruit Huis en diens uitdaging
GroentenFruit Huis is opgericht door twee organisaties in de groente- en fruitsector, DPA (de producenten) en Frugi Venta (de handelaren). GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s: voeding en gezondheid; voedselveiligheid en kwaliteit; markt en statistiek; ICT en logistiek; Arbeid; Gemeenschappelijk landbouwbeleid. In de loop der jaren zijn onder de voormalige Productschappen, DPA, Frugi Venta en nu GroentenFruit Huis diverse tools, applicaties en databases ontwikkeld. 

Aanpak en oplossing
In kennisintensieve sectoren kan een portaal een enorme toegevoegde waarde bieden door het op juiste wijze clusteren en delen van informatie. Het portaal kan uitgroeien tot een ‘digitale werkplek’. Zo ontstaat een virtuele omgeving die naast delen van kennis en ondersteunen van interactie een verdere integratie met de processen van de achterban mogelijk maakt. Met specifieke applicaties en structuur aanbrengen in informatie komen relevante toepassingen beschikbaar voor de gebruikers. Op het hoogste niveau smelten berichtenuitwisseling, collaboratie en complexe applicaties met elkaar samen. Een geïntegreerd portaal is daarbij een belangrijk hulpmiddel. 

Voor GroentenFruit Huis ontwikkelde Q-ray het GroentenFruitHuis-portaal. Vanuit het portaal heeft een eigen database en via webschermen krijgen gebruikers toegang tot applicatiefuncties waarmee bijvoorbeeld MRL normen kunnen worden opgevraagd. Daarnaast bevat het portaal webservices voor het ondersteunen van elektronische data uitwisseling. Andere applicaties kunnen geheel geautomatiseerd data opvragen. Tenslotte biedt het portaal toegang tot andere systemen die op andere plaatsen draaien. 

In nauwe samenwerking hebben GroentenFruit Huis en Q-ray  het portaal ontworpen en ontwikkeld. Q-ray vormde daarbij de brugfunctie van de business requirements naar de technische oplossingen. 

Resultaten
Het GroentenFruitHuis-portaal is een portaal voor de groente- en fruitsector. Het draagt bij aan kennis- en data uitwisseling en interactie in de Nederlandse AGF.

Zie: www.groentenfruithuis.nl

Gerelateerd

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies