Case: kennisportaal GMP+ International

Kennisportaal rondom diervoederveiligheid GMP+ International

Vraag een offerte aan Ontvang vrijblijvend advies

“Hoe wordt je als organisatie een kennisknooppunt op het gebied van diervoederveiligheid?” 

Doelen
Hoe kun je als organisatie de diversiteit aan kennis en informatiebronnen rondom diervoederveiligheid efficiënt en betrouwbaar beheren en delen met een grote internationale groep van bedrijven? En dat op een manier waarbij de doelgroep de informatie op een acceptabele manier kan vinden? Voor die vraag stond GMP+ International. Zowel door het internationale karakter, de diversiteit van informatiebronnen en een complexe en uitgebreide beheerslast is dit een grote uitdaging. Het GMP+ portaal is ontwikkeld om dit optimaal te ondersteunen. 

“De uitdaging: het beheren en toegankelijk maken van de kennis, documenten en ondersteunende tools en applicaties aan een internationale doelgroep.” 

Over GMP+ International en diens uitdaging
GMP+ International ontwikkelt en beheert een Feed Certification scheme. Het Feed Certification scheme borgt voorwaarden ten aanzien tot o.a. opslag, productiefaciliteiten, transport, procedures van diervoeders en personeel. GMP+ International is met ruim 15.000 participerende bedrijven in meer dan 75 landen een toonaangevende speler van feed safety assurance certification. Bedrijven in het bezit van een MGP+ certificaat kunnen aantoonbaar waarborgen dat diervoeders en ingrediënten van diervoeders voldoen aan wettelijke voorschriften en bovenwettelijke eisen die met ketenpartijen zijn overeengekomen. De uitdaging: het beheren en toegankelijk maken van de kennis, documenten en ondersteunende tools en applicaties aan een internationale doelgroep. Het GMP portaal ondersteunt het doel om een kennisknooppunt te zijn op het gebied van diervoederveiligheid. 

Aanpak en oplossing
Voor GMP+ International ontwikkelde Q-ray het GMP+ portaal. GMP+ kan relevante informatie specifiek per doelgroep en ook per taal aanbieden. Alle doelgroepen krijgen de voor hen relevante informatie te zien. Ook kan de gebruiker het portaal naar wens personaliseren. 

Naast de primaire deelnemers zoals grondstoffenleveranciers en mengvoerbedrijven is het portaal ook een kennisknooppunt voor GMP+ Partners, commissieleden en Certificatie-instellingen. Aan toekomstige GMP+ bedrijven is ook gedacht; er wordt voor hen relevante informatie aangeboden om het GMP+ Portaal beter te leren kennen. 

Het portaal is zo ingericht dat de gebruiker afhankelijk van zijn of haar profiel (partner/commissielid, laboratorium, certificaathouder, certificerende instelling) relevante informatie krijgt te zien, waaronder een gepersonaliseerde homepagina. 

De beheeromgeving is enerzijds een content management systeem (CMS) en daarnaast worden gegevens van bijvoorbeeld producten, gevaren, beheersmaatregelen, processen en normen gestructureerd opgeslagen in een gebruiksvriendelijke database. Een beheersmaatregel kan snel en gemakkelijk worden aangepast op één centrale plek. Beheer en publicatie van deze informatie is hierdoor veel eenvoudiger en betrouwbaarder geworden. 

“Q-ray vormde de brugfunctie van de organisatorische eisen naar technische oplossingen.” 

GMP+ International en Q-ray hebben in nauwe samenwerking de Monitoring database ontworpen en ontwikkeld. Q-ray vormde de brugfunctie van de organisatorische eisen naar technische oplossingen. Het is een case die vanwege het gestructureerd vastleggen van data, het kennisintensieve aspect en het visueel aantrekkelijk toegankelijk maken voor een gedifferentieerde doelgroep uitstekend goed past bij de expertise van Q-ray.

Resultaten Het GMP+ International is een kennisknooppunt voor informatie over diervoederveiligheid en draagt hiermee bij aan de internationale diervoederveiligheid. 

Zie: www.gmpplus.org

Gerelateerd

Ontdek hoe ICT jouw organisatie en sector versterkt

Laat je vrijblijvend adviseren, of ontvang aanvullende informatie over onze ICT-oplossingen. Wij helpen je graag informatievraagstukken om te zetten in de (digitale) groei van jouw organisatie.

Ontvang vrijblijvend advies